DİLİMİZ ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ŞUBAT AYI RAPORU

Projenin Amacı:

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, okul öncesi öğrencilere Türk kültürüne yönelik içeriklerle temas etme fırsatı sunarak kültürel ve dil bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir. Şubat ayı içerisinde öğrencilere Türk kültürünü tanıtmak amacıyla çeşitli içerikler hazırlanmış ve kullanılmıştır.

Şubat Ayı Faaliyetleri:

Kültürel Ögeler İçeren İçeriklerin Hazırlanması:

  • Okul öncesi öğretmenleri tarafından çocuklara Türk Kültürü'ne ait çerçeve oluşturacak ögeler belirlendi.(Yedi bölge Yedi Kültür Sergisi, Kültürel Kıyafetler, Kültürü Yansıtan Sanat ve Sanatçılar, Orta Oyunları, Yöresel Yiyecekler)
  • Belirlenen başlıklara yönelik etkinlikler planlandı.
  • Hazırlanan eğitim içerikleri, eğitim akışlarında kullanıldı.

Geliştirilen İçeriklerin Uygulanması:

  • Öğrencilere Türk kültürünü tanıtmak amacıyla hazırlanan içerikler, sınıf içi etkinliklerde ve ders akışlarında kullanıldı.
  • Tebrikler, folklorik hikayeler, Türk mutfağına ait şarkılar gibi içerikler öğrencilerle paylaşılarak onların Türk kültürüne olan ilgileri artırılmaya çalışıldı.

Öğrenci Geri Bildirimi ve Değerlendirme:

  • Etkinlikler sonrasında öğrencilere Türk kültürüyle ilgili geri bildirim alma fırsatı sunuldu.
  • Öğrencilerin duygu ve düşünceleri paylaşmaları teşvik edilerek, içeriklerin etkinliği değerlendirildi.

Genel Değerlendirme:

Şubat ayında gerçekleştirilen kültürel içerikli etkinlikler, öğrencilerin Türk kültürüne yönelik ilgi ve farkındalıklarını artırmada etkili olmuştur. Özellikle öğrencilere yönelik hazırlanan etkinliklerin anlaşılması için kullanılan kavramlar ve anlamları üzerinde durulması, onların dil becerilerini geliştirmenin yanı sıra Türk kültürüne duyarlı bireyler olmalarına da katkı sağlamıştır. Bu etkinlikler, Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin kültürel açıdan da başarılı bir şekilde uygulanmasını temsil etmektedir


19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 5  kişi beğendi